Το σχέδιο ανάπτυξης του αεροδρομίου Leeds Bradford καθυστέρησε

 

Μια πρόταση 150 εκατομμυρίων λιρών για την ανασυγκρότηση του αεροδρομίου του Λιντς Μπράντφορντ καθυστέρησε για να επιτρέψει στον γραμματέα των Κοινοτήτων Ρόμπερτ Τζένικ να το σκεφτεί περισσότερο.

Σχέδια για την κατεδάφιση υπαρχόντων κτιρίων και την κατασκευή ενός τερματικού αντικατάστασης εγκρίθηκαν από το συμβούλιο του Leeds τον Φεβρουάριο.

Αλλά αυτό το κάλεσμα αναφέρθηκε από την κυβέρνηση αφού οι αντιρρήσεις δήλωσαν ότι μπορεί να συμβάλει στην παγκόσμια κλιματική αλλαγή.

Η κυβέρνηση είπε ότι χρειάστηκε χρόνος για να δοθεί η δυνατότητα «σωστής εξέτασης» των αιτημάτων για την πρόσκληση του σχεδίου.

Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την τελική απόφαση, αλλά το Υπουργείο Στέγασης, οι Κοινότητες και η τοπική κυβέρνηση έχουν επιβάλει επί τόπου μια εντολή που εμποδίζει το συμβούλιο του Leeds να χορηγήσει άδεια σχεδιασμού χωρίς ειδική άδεια.

Το αεροδρόμιο Leeds Bradford είπε ότι ο νέος τερματικός σταθμός δεν ήταν επέκταση, διότι θα μπορούσε ήδη να επεκτείνει τον αριθμό των επιβατών με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του.

Πρόσθεσε ότι το κτίριο αντικατάστασης θα ήταν μια πιο αποτελεσματική και βιώσιμη ανάπτυξη, βοηθώντας το να επιτύχει τους στόχους του άνθρακα-μηδέν έως το 2023.

Εκπρόσωπος του Αεροδρομίου του Λιντς Μπράντφορντ είπε: “Αναγνωρίζουμε την παράταση της προθεσμίας και ελπίζουμε ότι ο Υπουργός Στέγασης, Κοινοτήτων και τοπικής κυβέρνησης θα υποστηρίξει την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου του Λιντς για το τερματικό αντικατάστασης, το οποίο θα παραδώσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και θα υποστηρίξει την περιοχή οικονομία.”

Το αεροδρόμιο εκτιμά ότι το έργο θα υποστηρίξει 12.650 μόνιμες θέσεις εργασίας σε όλη την περιοχή του Leeds City, δημιουργώντας επίσης 850 θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τις κατασκευές.

The site handles about four million passengers annually and has already been granted permission to increase that to seven million over a 10-year-period.

In July 2020, a gaggle of climate scientists warned the expanded airport’s greenhouse emission emissions would be above those allowed for the entire of Leeds in 10 years.

Environmental campaigners Greenpeace said the delay over a final decision on the redevelopment plans was a sign the government was “starting to clock the catastrophic impacts of this proposed expansion”.

Rebecca Newsom, Greenpeace UK’s head of politics, said: “But we’re just months far away from hosting critical global climate talks, and this climate-wrecking mega project is clearly incompatible with our plans to cut emissions, so why only delay the choice and not just call it in now?”

Εν τω μεταξύ, σε ένα tweet, η Ομάδα Δράσης για το αεροδρόμιο Leeds Bradford, δήλωσε: “Κανένα αεροδρόμιο δεν πρέπει να επεκταθεί οπουδήποτε. Η καθυστέρηση αυτής της απόφασης είναι καλή είδηση.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *