Το ελικόπτερο Ingenuity Mars της Nasa πήρε την τρίτη νικηφόρα πτήση

Το ελικόπτερο Ingenuity Mars της NASA έχει δημιουργήσει νέα ρεκόρ, πετώντας πιο γρήγορα και πιο μακριά στην τρίτη πτήση από ό, τι σε οποιεσδήποτε δοκιμές πέρασε στη Γη.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε στις 3:31 μ.μ. AEST την Κυριακή και ανέβηκε πέντε μέτρα από την επιφάνεια του πλανήτη πριν πετάξει 50 μέτρα και έφτασε σε τελική ταχύτητα δύο μέτρων ανά δευτερόλεπτο.

Αφού τα δεδομένα άρχισαν να επιστρέφουν από τον Άρη αμέσως μετά τα μεσάνυχτα AEST τη Δευτέρα, η ομάδα της Ingenuity στο Jet Propulsion Laboratory (JPL) της NASA στη Νότια Καλιφόρνια ήταν εκστατική για να δει το ελικόπτερο να ανεβαίνει από την άποψη.

Οι επιστήμονες αναλύουν τώρα ένα πλήθος πληροφοριών που συλλέχθηκαν κατά την τελευταία πτήση που θα ενημερώνουν όχι μόνο πρόσθετες πτήσεις Ingenuity αλλά και πιθανά πτητικά σκάφη του Άρη στο μέλλον.

“Η σημερινή πτήση ήταν αυτό που προγραμματίσαμε, και όμως δεν ήταν τίποτα το εκπληκτικό”, δήλωσε ο Dave Lavery, εκτελεστικός του προγράμματος για το Ingenuity Mars Helicopter στα κεντρικά γραφεία της NASA στην Ουάσινγκτον.

Ο απεικονιστής Mastcam-Z στο Rover Perseverance Mars της NASA, ο οποίος είναι σταθμευμένος στο Van Zyl Overlook και χρησιμεύει ως σταθμός βάσης επικοινωνιών, κατέλαβε βίντεο του Ingenuity.

Τις επόμενες μέρες, τμήματα αυτού του βίντεο θα σταλούν πίσω στη Γη όπου θα δείξει το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού των 80 δευτερολέπτων του ελικοπτέρου στη ζώνη πτήσης του.

Η ομάδα Ingenuity πιέζει τα όρια του ελικοπτέρου προσθέτοντας οδηγίες για να τραβήξει περισσότερες φωτογραφίες της – συμπεριλαμβανομένης της έγχρωμης κάμερας, η οποία κατέλαβε τις πρώτες εικόνες της κατά τη δεύτερη πτήση την Πέμπτη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *