Ινδονησία: Το υποβρύχιο του αγωνιστικού ναυτικού βρέθηκε χωρισμένο σε τρία στον πυθμένα της θάλασσας

Ένα ναυτικό υποβρύχιο της Ινδονησίας που βυθίστηκε στις ακτές του Μπαλί την Τετάρτη βρέθηκε χωρισμένο σε τρία κομμάτια στον πυθμένα της θάλασσας, λένε αξιωματούχοι.

Το 53 πλήρωμα του πλοίου επιβεβαιώνεται ότι είναι νεκρό.

Αξιωματούχοι του Ναυτικού δήλωσαν ότι είχαν λάβει σήματα από την τοποθεσία του υποβρυχίου πάνω από 800 μέτρα (2.600 πόδια) βαθιά την Κυριακή.

Ένα υποβρύχιο όχημα διάσωσης που δανείστηκε από τη Σιγκαπούρη στάλθηκε για να λάβει οπτική επιβεβαίωση για τα συντρίμμια.

Το KRI Nanggala εξαφανίστηκε αφού ζήτησε άδεια για κατάδυση κατά τη διάρκεια μιας τορπίλης. Ο λόγος για τη βύθισή του δεν είναι ακόμη σαφής.

Η δήλωση της Κυριακής ήρθε κάθε μέρα αφού ο ινδονησιακός στρατός επιβεβαίωσε ότι βρέθηκαν συντρίμμια από το υποβρύχιο, συμπεριλαμβανομένων χαλιών, στην περιοχή όπου εξαφανίστηκε.

Ο Αρχηγός του Ναυτικού Yudo Margono είπε ότι περισσότερα αντικείμενα από το υποβρύχιο είχαν ανακτηθεί, συμπεριλαμβανομένων αγκύρων και στολών ασφαλείας του πληρώματος.

“Το KRI Nanggala χωρίζεται σε τρία μέρη, το κύτος του πλοίου, το αυστηρό του πλοίου, και ως εκ τούτου τα κύρια μέρη χωρίζονται, με το μεγαλύτερο μέρος να είναι ραγισμένο”, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Κυριακή.

Ο επικεφαλής του στρατού της Ινδονησίας, Hadi Tjahjanto, επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί ζωντανό κανένα από τα μέλη του πληρώματος.

“Με βαθιά θλίψη, μπορώ να πω ότι κάθε ένα από τα 53 άτομα του πλοίου έχουν πεθάνει”, είπε στους δημοσιογράφους.

Οι ειδικοί είχαν πει νωρίτερα ότι το βάθος στο οποίο βρέθηκε το υποβρύχιο ήταν πολύ πέρα ​​από το όριο επιβίωσης και ότι είχε μόνο αρκετό οξυγόνο για 3 ημέρες.

Ο Πρόεδρος Joko Widodo περιέγραψε το πλήρωμα ως τους «καλύτερους πατριώτες» της Ινδονησίας, προσθέτοντας: «Όλοι οι Ινδονησιακοί μεταφέρουν τη βαθιά τους θλίψη για αυτό το περιστατικό, ειδικά στις οικογένειες του υποβρυχίου πληρώματος».

Η εξαφάνιση του KRI Nanggala οδήγησε σε μια παγκόσμια επιχείρηση αναζήτησης με την παροχή βοήθειας από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και την Ινδία.

Το γερμανικό πλοίο ήταν αρκετά 40 ετών, αλλά υπέστη επισκευή το 2012.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *