Το Youtube αποκλείει τον Νιγηριανό ιεροκήρυκα TB Joshua Over Gay Cure Claim

Το YouTube ανέστειλε τον λογαριασμό του επιρροή του Νιγηριανού τηλεοπτικού ευαγγελιστή TB Joshua για ισχυρισμούς ρητορικής μίσους.

Ένας οργανισμός δικαιωμάτων υπέβαλε καταγγελία αφού εξέτασε τουλάχιστον επτά βίντεο που δείχνουν ότι ο ιεροκήρυκας κάνει προσευχές για να «θεραπεύσει» τους ομοφυλόφιλους.

Το Facebook έχει επίσης αφαιρέσει τουλάχιστον μία από τις προσβλητικές δημοσιεύσεις που δείχνουν ότι μια γυναίκα χαστούκι ενώ η TB Joshua λέει ότι βγάζει ένα «δαιμονικό πνεύμα»

Ο ιεροκήρυκας είπε ότι έκανε ένσταση κατά της απόφασης του YouTube.

Ο λογαριασμός του στο YouTube είχε 1,8 εκατομμύρια συνδρομητές.

Ο TB Joshua είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ευαγγελιστές της Αφρικής, με κορυφαίους πολιτικούς από όλη την ήπειρο μεταξύ των οπαδών του.

Γιατί έκλεισε ο λογαριασμός;

Το OpenDemocracy με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο υπέβαλε καταγγελία αφού εξέτασε επτά βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο κανάλι YouTube Joshua TB Υπουργείων μεταξύ 2016 και 2020, τα οποία δείχνουν ότι ο ιεροκήρυκας κάνει προσευχές για να «θεραπεύσει» τους ομοφυλόφιλους.

Ένας εκπρόσωπος του YouTube δήλωσε στο openDemocracy ότι το κανάλι είχε κλείσει επειδή η πολιτική του “απαγορεύει περιεχόμενο που ισχυρίζεται ότι κάποιος είναι ψυχικά άρρωστος, ασθενής ή κατώτερος λόγω της συμμετοχής του σε προστατευμένη ομάδα συμπεριλαμβανομένου του σεξουαλικού προσανατολισμού”.

Μια ανάρτηση στο λογαριασμό στο Facebook Joshua Ministries στο TB είπε: «Είχαμε μια μακρά και γόνιμη σχέση με το YouTube και πιστεύουμε ότι αυτή η απόφαση ελήφθη βιαστικά».

Ποιος είναι ο TB Joshua;

Ο ιδρυτής της Συναγωγής, η Εκκλησία όλων των εθνών είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τηλεαγγελιοφόρους της Νιγηρίας, αλλά είναι ίσως ο λιγότερο επιδεικτικός των συνομηλίκων του.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούν τις εβδομαδιαίες υπηρεσίες του στη μεγαλύτερη πόλη της Νιγηρίας, το Λάγος.

Η ανάδειξή του στα τέλη της δεκαετίας του 1990 συνέπεσε με την έκρηξη «θαυμάτων» προγραμμάτων που εκτελέστηκαν στην εθνική τηλεόραση από διάφορους ποιμένες.

Ο TB Joshua συχνά κοροϊδεύτηκε επειδή δεν είχε τη φινέτσα των συναδέλφων του κατά τη διάρκεια συνεδριών «απελευθέρωσης» – μια έντονη προσευχή που μοιάζει με εξορκισμό.

Το υπουργείο του ισχυρίζεται ότι θεραπεύει κάθε είδους ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του HIV / AIDS και προσελκύει ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Γνωστός ως “Προφήτης” από τους οπαδούς του, ο κ. Joshua διευθύνει τον χριστιανικό τηλεοπτικό σταθμό Emmanuel TV και συχνά περιοδεύει στην Αφρική, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αμερική.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *