Βόρεια Ιρλανδία: Η Diane Dodds λέει ότι είναι ώρα για την ανοικοδόμηση της οικονομίας ως ευκολότεροι περιορισμοί πανδημίας

Η Βόρεια Ιρλανδία μπορεί να ξεκινήσει την ανοικοδόμηση της οικονομίας της στο πλαίσιο σχεδίων για μείωση των περιορισμών Covid-19 από την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε η υπουργός Οικονομίας Diane Dodds.

Την Πέμπτη, το στέλεχος του Stormont συμφώνησε να ανοίξει ξανά ημερομηνίες για μερικούς τομείς, όπως κομμωτήρια, μη απαραίτητα καταστήματα και φιλοξενία.

Το τρέχον κλείδωμα έχει τεθεί σε ισχύ για αρκετές 100 ημέρες κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Η κυρία Dodds είπε ότι θα χρειαστούν ακόμη προφυλάξεις για να ανοίξει ξανά η επιχείρηση με ασφάλεια.

“Αλλά αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε με το άνοιγμα της οικονομίας μας, την ανάκαμψη της οικονομίας μας”, είπε σε ένα από τα κανάλια ειδήσεων.

Είπε ότι η ανάπτυξη της οικονομίας θα συμβάλει στον μετριασμό των επιπτώσεων από την πανδημία, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανώς τεράστιας αύξησης της ανεργίας.

Η ανακοίνωση έλαβε ένα προσεκτικό καλωσόρισμα από τις επιχειρήσεις.

Η υπουργός των Κοινοτήτων Ντέιρντ Χάργκι είπε ότι ήταν χαρούμενη που η αρχηγός είχε καταλήξει σε συναίνεση.

“Δεν υπήρχε διαφωνία γύρω από το τραπέζι – ήταν μια ειλικρινής ημέρα για να προσφέρουμε ελπίδα στο ευρύ κοινό”, είπε.

«Ξεκινώντας από ένα νέο φύλλο»

Ο Peter McCleery, ο οποίος διευθύνει ένα εστιατόριο στο Comber, County Down, είπε ότι η προετοιμασία για την επανέναρξη του εμπορίου θα ήταν σαν να ανοίξει μια επιχείρηση αντικατάστασης.

Το καφενείο δεν έχει υπαίθριο χώρο, οπότε χάρη στο άνοιγμα στις 24 Μαΐου, αρκετές εβδομάδες μετά τις επιχειρήσεις φιλοξενίας που διαθέτουν υπαίθριες εγκαταστάσεις.

«Ακόμη και με αυτές τις ημερομηνίες πρέπει να σχεδιάσουμε και να προσλάβουμε προσωπικό και να εκπαιδεύσουμε προσωπικό», είπε σε ραδιοφωνικό πρόγραμμα.

“Ξεκινάμε ξανά από ένα νέο φύλλο – ανυπομονούμε για αυτό.”

Ο ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείου County Armagh που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα ιρλανδικά σύνορα δήλωσε ότι ανησυχεί ότι η επιχείρηση θα πρέπει να επηρεάσει τα αποτελέσματα των διαφορετικών περιορισμών στη Βόρεια Ιρλανδία και, συνεπώς, στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Ο Τζέισον Φρόντι είπε ότι δεν ήταν έργο του προσωπικού του ξενοδοχείου του “να αστυνομεί τους δρόμους και άλλους ανθρώπους που έρχονται από την πόρτα μας”.

Η Δημοκρατία της Ιρλανδίας κατάργησε πρόσφατα το όριο ταξιδιού των 5 χιλιομέτρων (τρία μίλια) που εφαρμόστηκε υπό το υψηλότερο επίπεδο περιορισμών.

Ο κ. Foody είπε: «Προηγουμένως, αν έβλεπα άτομα με διευθύνσεις από περιοχές που δεν έπρεπε να ταξιδέψουν, το λέγαμε σε αυτούς, αλλά οι άνθρωποι πρέπει να ταξιδέψουν και για διάφορους λόγους και εάν για βασικούς λόγους δεν μπορείτε να τους σταματήσετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *