Οι μαύροι νέοι είναι 3 φορές πιο πιθανό να είναι άνεργοι από τους λευκούς

Οι νέοι μαύροι πλήττονται περισσότερο από την ανεργία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Πέρυσι, το ποσοστό ανεργίας των νέων στο Ηνωμένο Βασίλειο για νέους μαύρους αυξήθηκε περισσότερο από το ένα τρίτο στο 35%, σύμφωνα με το think tank του Resolution Foundation.

Αυτό συγκρίθηκε με 24% για νέους ασιατικής καταγωγής και 13% για νέους λευκούς, και οι δύο αυξήθηκαν κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες.

Το ίδρυμα είπε ότι ο Κόβιντ είχε διευρύνει τα κενά μεταξύ εθνοτικών ομάδων.

Πρόσθεσε ότι οι νέοι, γενικά, είχαν υποστεί το βάρος των απωλειών θέσεων εργασίας επειδή είχαν εργαστεί δυσανάλογα σε περιοχές που πλήττονται από κρίσεις, όπως η φιλοξενία και ο ελεύθερος χρόνος.

Στο αποκορύφωμα της πανδημίας πέρυσι, μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου τριμήνου του 2020, το ποσοστό ανεργίας μεταξύ των ηλικιών 18 και 24 αυξήθηκε από 11,5% σε 13,6%, ανέφερε το ίδρυμα.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη αύξηση τριμήνου σε τρίμηνο μεταξύ αυτής της ηλικιακής ομάδας από το 1992.

“Η άνοδος της ανεργίας των νέων δεν είναι μόνο για εκείνους που χάνουν τη δουλειά τους, αλλά και για τους νέους που δεν βρίσκουν εργασία στην πρώτη θέση”, πρόσθεσε το ίδρυμα.

“Those who dropped out of school shortly before or during the crisis – the so-called 2020 class – have had particular difficulty, with unemployment rising faster among those who have recently dropped out of school.

“The degree has not protected recent graduates from this outcome.”

But even here, there is a big difference between ethnic groups.

By the end of last year, unemployment among young black graduates had risen to 34%, from 22% before the pandemic.

Αυτό ήταν ποσοστό σχεδόν τριπλάσιο από εκείνο των νέων λευκών αποφοίτων κατά την ίδια περίοδο (13%). Το ποσοστό ανεργίας για νέους απόφοιτους Ασίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν 24%.

Το Ίδρυμα ζήτησε να επεκταθεί και να επεκταθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα εργασίας της Kickstart ύψους 2 δισ. Λιρών για την προστασία των νέων από τις επιπτώσεις της μακροχρόνιας ανεργίας.

It also urged special efforts to make sure that children from hard-hit ethnic backgrounds had access to the scheme, alongside access to quality education and training options, and, where needed, financial support for full-time study.

Kathleen Henehan, a senior research and policy analyst at the Resolution Foundation, said: “The furlough scheme has done an incredible job of minimizing job losses amidst unprecedented shutdowns of our economy.

“But young people have still experienced a sharp rise in unemployment during the Covid-19 crisis – with recent education-leavers and young black people being hardest hit.

“Αυτή η πανδημία έχει δημιουργήσει μια άνιση ανεργία υψηλής γενιάς γενικά και διευρύνει τα προϋπάρχοντα κενά μεταξύ διαφορετικών εθνοτικών ομάδων.

“Οι νέοι έχουν θυσιάσει τη ζωή τους για να σώσουν τη ζωή άλλων από το Covid-19 και η αποκατάσταση της σταδιοδρομίας τους πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση τους επόμενους μήνες και χρόνια.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *