Η βασίλισσα εκτελεί το πρώτο καθήκον μετά το θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου

Η βασίλισσα έχει εκτελέσει το πρώτο της βασιλικό καθήκον από τότε που ο σύζυγός της, ο Δούκας του Εδιμβούργου, πέθανε την Παρασκευή.

Ο μονάρχης φιλοξένησε μια τελετή στην οποία ο Earl Peel παραιτήθηκε επίσημα ως Λόρδος Chamberlain, του οποίου το γραφείο διοργανώνει βασιλικές τελετές.

Κατά τη διάρκεια μιας προσωπικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο του Windsor, η βασίλισσα δέχτηκε τα διακριτικά του ραβδιού και του γραφείου του πρώην βασιλικού βοηθού της.

Η Βασιλική Οικογένεια παρατηρεί πένθος δύο εβδομάδων. Η κηδεία του δούκα θα πραγματοποιηθεί στο Windsor το Σάββατο.

Ένας βασιλικός αξιωματούχος είπε ότι τα μέλη της οικογένειας θα συνεχίσουν να “αναλαμβάνουν δεσμεύσεις κατάλληλες για τις περιστάσεις”.

Ο Earl Peel ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί ως Λόρδος Chamberlain πέρυσι, με τον αντικαταστάτη του Andrew Parker, πρώην επικεφαλής του MI5, ξεκινώντας από το ρόλο λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα πριν πεθάνει ο πρίγκιπας Philip.

Η επίσημη δέσμευση της Τρίτης καταγράφηκε στην Εγκύκλιο του Δικαστηρίου – μια καθημερινή λίστα των εκδηλώσεων που παρακολούθησαν η Βασίλισσα και η οικογένειά της.

Είπε: “Ο Earl Peel είχε ένα ακροατήριο της Βασίλισσας σήμερα, παρέδωσε το ραβδί και το διακριτικό του γραφείου ως Λόρδος Chamberlain και το σήμα του Καγκελάριου της Βασιλικής Βικτωριανής Τάξης και πήρε άδεια όταν παραιτήθηκε από το διορισμό του ως Λόρδος Chamberlain όταν ο Μεγαλειότητάς του τον επένδυσε με τη Βασιλική Βικτωριανή Αλυσίδα. “

Ο Earl Peel είχε επιβλέψει τις ρυθμίσεις για την κηδεία του δούκα – αναφέρεται ως Επιχείρηση Forth Bridge.

Το Γραφείο του Λόρδου Chamberlain, με επικεφαλής τον Αντιστράτηλο της Βασίλισσας Υπολοχαγός Michael Vernon, είναι επιφορτισμένο με την πρακτική πλευρά της ημέρας.

Σε γενικές γραμμές, ο Baron Parker ανέλαβε τον νέο του ρόλο την 1η Απριλίου, μετά την αποχώρηση του Earl Peel μετά από 14 χρόνια.

Η τελετή στο Κάστρο του Γουίντσορ πραγματοποιήθηκε αφού η Βασίλισσα πραγματοποίησε κλήση με τον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον το Σάββατο, σύμφωνα με την Εγκύκλιο του Δικαστηρίου.

Την Κυριακή, ο Δούκας της Υόρκης είπε ότι η Βασίλισσα είχε πει στην οικογένειά της ότι ο θάνατος του πρίγκιπα Φίλιππου σε ηλικία 99 ετών “άφησε ένα τεράστιο κενό” στη ζωή της.

Πρόσθεσε: “Η βασίλισσα, όπως θα περίμενε κανείς, είναι ένα απίστευτα στωμικό άτομο.

“Το περιέγραψε ότι άφησε ένα τεράστιο κενό στη ζωή της, αλλά εμείς, η οικογένεια, εκείνοι που είναι κοντά, συγκεντρώνονται για να βεβαιωθούμε ότι είμαστε εκεί για να την υποστηρίξουμε.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *