Ουαλία: Αλλαγές γυμναστικής και οικιακής ανάμειξης

Τα γυμναστήρια θα επιτρέπεται να ξανανοίγουν και άλλα άτομα θα είναι έτοιμα να σχηματίσουν μεγάλα νοικοκυριά κάθε εβδομάδα πριν προγραμματιστεί στην Ουαλία, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Τα γυμναστήρια και τα κέντρα αναψυχής θα μπορούν να ανοίξουν από τις 3 Μαΐου – αντί για τις 10 Μαΐου – ενώ δύο νοικοκυριά μπορούν να φουσκώσουν για να συναντηθούν σε εσωτερικούς χώρους από την ίδια ημερομηνία.

Από τις 26 Απριλίου θα επιτρέπονται γαμήλιες δεξιώσεις σε εξωτερικούς χώρους για έως και 30 άτομα, προχωρώντας επίσης κάθε εβδομάδα.

Η πτώση των υποθέσεων Covid προκάλεσε τις αλλαγές, δήλωσε η ουαλική κυβέρνηση.

Οι ημερομηνίες για το άνοιγμα της βιομηχανίας φιλοξενίας δεν έχουν αλλάξει – οι παμπ, οι καφετέριες και τα εστιατόρια θα εξακολουθούν να είναι έτοιμες να ανοίξουν ξανά σε εξωτερικούς χώρους από τις 26 Απριλίου.

Οι ιδιοκτήτες γυμναστικής είχαν επικρίνει την απόφαση της κυβέρνησης της Ουαλίας να καθυστερήσει το άνοιγμα των γυμναστηρίων κατά την ανακοίνωση του χάρτη κλειδώματος της περασμένης εβδομάδας.

Επιτρέπεται η ατομική και προσωπική προπόνηση μόλις ανοίξει ξανά στις 3 Μαΐου, αλλά τα μαθήματα άσκησης θα εξακολουθούν να απαγορεύονται.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης χαιρέτισαν τις αλλαγές, αλλά οι Ουαλικοί Συντηρητικοί και ο Plaid Cymru ζήτησαν να ξανανοίξουν τα γυμναστήρια.

Οι Ουαλλοί Φιλελεύθεροι Δημοκρατικοί είπαν ότι ήταν σημαντικό οι λαοί να τηρούν τις αρχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *