Περισσότεροι από 1.800 φυλακισμένοι δραπετεύουν στη Νιγηρία μετά από επίθεση από τους Gunmen

Περισσότεροι από 1.800 κρατούμενοι έχουν δραπετεύσει από φυλακή στη Νιγηρία μετά από επίθεση από ένοπλους, λένε αξιωματούχοι.

Οι επιτιθέμενοι φέρεται να μπήκαν στην αυλή της φυλακής στη νοτιοανατολική πόλη Owerri χρησιμοποιώντας εκρηκτικά για να εκραγούν το εκτελεστικό μπλοκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έξι κρατούμενοι επέστρεψαν, ενώ 35 αρνήθηκαν να διαφύγουν.

Η αστυνομία κατηγόρησε την απαγορευμένη αυτονομιστική ομάδα, τους αυτόχθονες λαούς της Biafra, ότι ολοκλήρωσε την επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε τη συμμετοχή.

Η Νιγηριανή Διορθωτική Υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι 1.844 τρόφιμοι διέφυγαν από τη φυλακή στην πολιτεία Ίμο.

Βαριά οπλισμένοι άνδρες εισέβαλαν στο Κέντρο Θεματοφυλακής Owerri τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, αφού έφτασαν σε φορτηγά και λεωφορεία, ανέφερε η υπηρεσία.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι επιτιθέμενοι μετέφεραν χειροβομβίδες, πολυβόλα, εκρηκτικά και τουφέκια.

Ο Πρόεδρος Muhammadu Buhari χαρακτήρισε την επίθεση ως «τρομοκρατική πράξη» που διοικούσαν οι «αναρχικοί». Κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας να συλλάβουν τους επιτιθέμενους και, συνεπώς, τους φυλακισμένους που διαφύγουν.

Εκπρόσωπος του αυτονομιστικού κινήματος των αυτόχθονων λαών της Biafra είπε στο πρακτορείο Τύπου AFP ότι οι κατηγορίες που ήταν πίσω από την επίθεση της Δευτέρας ήταν “ψέματα”.

Το κράτος Imo υπήρξε εδώ και καιρό ένας δρόμος για αυτονομιστικές ομάδες, ενώ οι σχέσεις μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και των ιθαγενών πληθυσμών Igbo είναι τεταμένες.

Από τον Ιανουάριο πολλοί αστυνομικοί σταθμοί και οχήματα στη νοτιοανατολική Νιγηρία δέχονται επίθεση και κλέβονται τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών. Κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *