Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο: Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι θα παραλείψει τα παιχνίδια λόγω του Covid-19

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο φέτος, λέγοντας ότι η επιλογή είναι να φυλάξει τους αθλητές της από το Covid-19.

Η απόφαση θέτει τέρμα στις ελπίδες της Νότιας Κορέας να χρησιμοποιήσουν τους Αγώνες για να αλληλεπιδράσουν με τον Βορρά εν μέσω καθυστερημένων διασυνοριακών συνομιλιών.

Το 2018, κάθε ομάδα μπήκε σε μια κοινή ομάδα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που οδήγησαν σε μια σειρά ιστορικών κορυφών.

Η Πιονγκγιάνγκ λέει ότι δεν υπάρχουν περιπτώσεις ιών, αλλά οι ειδικοί λένε ότι αυτό είναι συχνά απίθανο.

Η ανακοίνωση καθιστά τη Βόρεια Κορέα την κύρια κύρια χώρα που παραλείπει τους καθυστερημένους αγώνες του 2020 λόγω της πανδημίας. Η εκδήλωση πρόκειται να ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Βόρεια Κορέα χάνει τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1988 όταν μποϊκοτάρει τους αγώνες της Σεούλ κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Η απόφαση ελήφθη σε συνεδρίαση του Ολυμπιακού Συμβουλίου στις 25 Μαρτίου, σύμφωνα με έκθεση του κρατικού ιστότοπου Sports εντός του DPRK.

Η Βόρεια Κορέα έχει λάβει αυστηρά μέτρα κατά του ιού από τότε που ξέσπασε πέρυσι.

Έκλεισε τα σύνορά του στα τέλη Ιανουαρίου και αργότερα απομόνωσε πολλούς ξένους στην πρωτεύουσα.

Από τις αρχές του περασμένου έτους, τα τρένα και τα βαγόνια απαγορεύονται να εισέλθουν ή να φύγουν από τη Βόρεια Κορέα, ενώ οι περισσότερες διεθνείς πτήσεις επιβατών σταμάτησαν επίσης.

Υπήρχαν ελπίδες από τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Moon Jae-in ότι τα παιχνίδια θα μπορούσαν να αποτελέσουν καταλύτη για την πρόοδο και των δύο Κορέων.

Αυτό συνέβη το 2018, όταν η Βόρεια Κορέα έστειλε 22 αθλητές στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 στη Νότια Κορέα, μαζί με επίσημο γραφείο, δημοσιογράφους και μια ομάδα 230 ατόμων.

Μεταξύ του σώματος ήταν η αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un Kim Yo-jong – μια κίνηση που τη βοήθησε να ξεκινήσει διπλωματία με τη Νότια Κορέα και συνεπώς τις ΗΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *