Η τιμωρία κλειδώματος παίρνει μακριά τη ζωή ενός Covid Rule-Breaker

Ένας Φιλιππινέζος άνδρας που βρέθηκε ότι παραβιάζει τους κανόνες καραντίνας έχει πεθάνει αφού του δολοφονήθηκαν 300 ασκήσεις σαν καταλήψεις από την αστυνομία, είπε η οικογένειά του.

Ο Darren Manaog Penaredondo φέρεται να σταματήθηκε από αξιωματικούς ενώ αγόραζαν νερό μετά την αστική ώρα του 1800 στην επαρχία Cavite την Πέμπτη.

Κατέρρευσε την επόμενη μέρα και αργότερα πέθανε.

Η επαρχία Cavite, στο νησί Luzon, βρίσκεται επί του παρόντος υπό αυστηρό κλείδωμα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid.

Ο Μάρλο Σολέρο, επικεφαλής της αστυνομίας του Στρατηγού Trias City, δήλωσε ότι δεν υπάρχει φυσική τιμωρία για όσους βρέθηκαν παραβιάζουν τους κανόνες της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, μόνο διαλέξεις από αξιωματικούς. Είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι εάν διαπιστωθεί ότι οι αξιωματικοί έχουν επιβάλει την τιμωρία, αυτό μπορεί να μην είναι ανεκτό.

Ένας συγγενής του θύματος, Adrian Lucena, ανακοίνωσε το θάνατό του στο Facebook. Είπε ότι ο κ. Penaredondo και άλλοι που διαπίστωσαν ότι παραβιάζουν την απαγόρευση της κυκλοφορίας, είχαν την υποχρέωση να κάνουν 100 ασκήσεις σε κατάδυση ταυτόχρονα.

Αν δεν τα έκαναν σε ισοδύναμο χρόνο, ίσως χρειαστεί να επαναλάβουν το σετ, είπε. Η ομάδα κατέληξε να κάνει 300 από τις ασκήσεις.

Ο κ. Penaredondo ήρθε σπίτι στις 06:00 την Παρασκευή το πρωί με πόνο, είπε ο αδερφός του. Ο ζωντανός συνεργάτης του είπε στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Rappler ότι δυσκολεύτηκε να κάνει ελιγμούς όλη την Παρασκευή.

“Όλη αυτή την ημέρα, αγωνίστηκε να περπατήσει, απλά σέρνεται. Αλλά δεν το πήρα σοβαρά γιατί είπε ότι είναι απλά ένας πόνος στο σώμα”, είπε ο Ράιχλεν Μπαλτσε.

Την επόμενη μέρα κατέρρευσε και σταμάτησε να αναπνέει. Η κα Balce ζήτησε από τους γείτονες να τον βοηθήσουν να τον αναζωογονήσει, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες πέθανε λίγο μετά.

Ο Ony Ferrer, δήμαρχος του στρατηγού Trias City, είπε ότι είχε διατάξει τον αρχηγό της αστυνομίας να πραγματοποιήσει ριζική έρευνα. Περιέγραψε την υποτιθέμενη τιμωρία ως «βασανιστήρια».

Ο κ. Ferrer πρόσθεσε ότι είχε επικοινωνήσει με την οικογένεια του κ. Penaredondo.

Νωρίτερα αυτό το μήνα η Human Rights Watch προειδοποίησε ότι οι παραβάτες των Φιλιππίνων κακοποιούνται. Η ομάδα δικαιωμάτων είπε ότι υπήρξαν περιπτώσεις όπου η αστυνομία και οι ιθαγενείς αξιωματούχοι είχαν περιορίσει τους ανθρώπους σε κλουβιά σκύλων και οι υπόλοιποι αναγκάστηκαν να καθίσουν μέσα στον ήλιο του μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας την Πέμπτη, ο Πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτ προειδοποίησε τους πολίτες να μην αψηφούν τους κανόνες κλειδώματος, λέγοντας: “Δεν θα διστάσω. Οι εντολές μου απευθύνονται στην αστυνομία και τον στρατό, επίσης ως αξιωματούχοι του χωριού, εάν υπάρχει πρόβλημα ή περιπτώσεις όπου υπάρχει βία και οι ζωές σου είναι σε κίνδυνο, πυροβολήστε τους νεκρούς. “

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *